Një recetë e lehtë dhe e shpejtë e dashur dhe nga fëmijët që nuk ju pëlqen shumë peshku.
Në këtë recetë të gjithë dallimin nga receta të tjera e bën uzo i jep një tjetër shije të këndshme.
Në këtë recetë të gjithë dallimin nga receta të tjera e bën uzo i jep një tjetër shije të këndshme.
Përbërësit
- 1 pako penes
- 2 konserva tono në vaj
- 5 lugë supe vaj
- 3 thelb hudhër të prera hollë
- 3 domate të prera hollë
- 1 spec e jeshile e prerë ne katrore të vogla
- 1\2 e filxhanit uzo
- 1 lugë kafeje rigon
- 1 lugë kafeje sheqer
- 4-5 fije majdanoz i prerë hollë
- Pak piper djegës nëse dëshironi
- Pak kripë
Përgatitja
- Ziejmë penet (al dente) brenda në ujë të bollshëm me kripë, i kullojmë.
- Kullojmë tonon nga vaji dhe e thërrmojmë ne copa.
- Në një tigan hedhim vajin dhe kaurdisim specat e prera sa të zbuten,shtojmë tonon dhe hudhrat.
- Shuajmë me uzon.
- Sa të avulloj uzua hedhim domatet e prera dhe ulim temperaturën.
- Shtojmë rigonin,sheqerin, piperin, kripën.
- Ziejmë për 15' hedhim majdanozin në fund.
- Bashkojmë salcën me makaronat mbi zjarrin duke e kthyer tenxheren dy-tre herë.
- Shërbejmë makaronat të ngrohta.
- Pak sekrete
- Mos shërbeni asnjëherë makaronat me fruta deti me djathë.
- Nëse ju pëlqen kremi i qumështit mund të shtoni në fund 4 lugë supe.
- Salca do bëhet kështu më rozë në pamje,dhe me shije më të mirë.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου