Makarona me tono (spaghetti with tuna)



4 Racione
Koha e përgatitjes:10'
Koha e gatimit: 20'

Një recetë e lehtë dhe e shpejtë e dashur dhe nga fëmijët që nuk ju pëlqen shumë peshku.
Në këtë recetë të gjithë dallimin nga receta të tjera e bën uzo i jep një tjetër shije të këndshme.

Përbërësit
  • 1 pako penes
  • 2 konserva tono në vaj
  • 5 lugë supe vaj
  • 3 thelb hudhër të prera hollë
  • 3 domate të prera hollë
  • 1 spec e jeshile e prerë ne katrore të vogla
  • 1\2 e filxhanit uzo
  • 1 lugë kafeje rigon
  • 1 lugë kafeje sheqer
  • 4-5 fije majdanoz i prerë hollë
  • Pak piper djegës nëse dëshironi
  • Pak kripë
Përgatitja
  • Ziejmë penet (al dente) brenda në ujë të bollshëm me kripë, i kullojmë.
  • Kullojmë tonon nga vaji dhe e thërrmojmë ne copa.
  • Në një tigan hedhim vajin dhe kaurdisim specat e prera sa të zbuten,shtojmë tonon dhe hudhrat. 
  • Shuajmë me uzon. 
  • Sa të avulloj uzua hedhim domatet e prera dhe ulim temperaturën.
  • Shtojmë rigonin,sheqerin, piperin, kripën.
  • Ziejmë për 15'  hedhim majdanozin në fund.
  • Bashkojmë salcën me makaronat mbi zjarrin duke e kthyer tenxheren dy-tre herë. 
  • Shërbejmë makaronat të ngrohta.
  • Pak sekrete
  • Mos shërbeni asnjëherë makaronat me fruta deti me djathë. 
  • Nëse ju pëlqen kremi i qumështit mund të shtoni në fund 4 lugë supe. 
  • Salca do bëhet kështu më rozë në pamje,dhe me shije më të mirë.


    Δημοσίευση σχολίου