Përbërësit
- 1,1/2 e pakos biskota petit-beurre
- 2 filxhan sheqer pluhur
- 1 gjalpë 250 gr
- 1/2 e gotës qumësht
- 1 filxhan kakao
- 1 vanilje
- pak konjak
Përgatitja
- Në një tas thërrmojmë biskotat të vogla, dhe i spërkatim me qumësht.
- Me një mikser trazojmë gjalpin që kemi shkrirë me kakaon, sheqerin dhe vaniljen, sipas deshires shtojmë dhe pak konjak.
- Në masën e përgatitur shtojme biskotat e copëtuara dhe i trazojmë me një lugë.
- Hedhim masën në një letër pjekje.
- Mbështjellim në formë cilindri masën dhe e vendosim në frigorifer në ngrirje ëmbëlsirën për rreth 2 orë.
- Më pas e nxjerrim dhe e ruajmë në frigorifer në mirëmbajtje.
- Ëmbëlsira është shumë e shijshme dhe e shpejt për tu përgatitur.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου