Përbërësit për 4-6 racion
Për qoftet (keftedhes)
- 450 gr mish i grirë qengji ose viçi
- 1 qepë e mesme e grirë hollë
- 2 fleta bukë e regjur në ujë dhe e shtrydhur fortë
- 1 vezë e rrahur
- 1 tufë majdanoz
- 1 l,k kimino (cumin)
- 1/2 l,k piper i kuqë (paprika)
- Kripë. piper
- Perimet
- 450 gr patate të prera katrore
- 1 spec jeshil që i kemi hequr zhapën e prerë në fleta
- 1 karrot e madhe e prerë në fleta
- 4 thelb hudhër të prera hollë
- 400 gr domate të prera hollë
- 1 lugë vaj ulliri
- 240 ml ujë
- Kripë, piper
Përgatitja
- Para ngrohim furrën në 180°C
- Njomim bukën në ujë dhe marrim tulin e bukës me kujdes (vetëm tulin marrim nga buka jo kore) e shtrydhim fortë dhe e hedhim në tas hedhim dhe përbërësit e tjerë për veç mishit, trazojmë mirë kjo metodë do zbuti qepën dhe do lejojë erëzat të bashkohen më mirë.
- Shtojmë mishin dhe përziejmë prapë mirë.
- Marrim një grusht nga masa dhe formojmë duke i rrotulluar në duar të lagura me ujë qofte.
- Nga ky moment mund ti ruajmë në frigorifer të mbuluara dhe ri përdorim kur të na duhen.
- Në një tepsi sobe shtrojmë në radhë perimet dhe qoftet përsipër.
- Shtojmë domatet e grira hollë, ujin, vajin,kripë dhe piper dhe trazojmë mirë. Pjekim në furrë për 45- 50 minuta deri sa patatet të jenë të buta dhe salca e pikët.
- Shërbejmë të ngrohtë shoqëruar me oriz ose 2 fleta bukë të thekur.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου