Marenga të pjekura në furrë


Përbërësit
  • 440 gr sheqer pluhur
  • 4 te bardha veze
  • 2 vanilje
  • 1 l.k lëng limoni
Përgatitja
  • Godasim vezët në një tas marengë (të bëhen shkumë qe nuk bije kur kthen tasin).
  • Shtojmë dhe lëngun e limonit, shtojmë pak nga pak sheqerin pluhur dhe vaniljen.
  • Trazojmë shumë ngadalë deri sa të bashkohen përbërësit.
  • Shtrojmë në një tepsi letër pjekës e lyejmë me gjalpë dhe spërkatim me miell.
  • Marrim me një lugë marengë dhe e hedhim mbi letër pjekëse, ose e vendosim në korrne me grykë të madhe vendosim masën në tepsi duke formuar pirgje të vegjël.
  • Pjekim marengat në furrë të mesëm për 30' pothuajse.
  • Mund të shtojmë dhe bajame të bluara, spërkatim përsipër më parë se ti vëmë në furrë.

Δημοσίευση σχολίου