PËRBËRËSIT
- 1.1/2 kg oktapod
- 1/4 filxhan uthull
- 1/3 e filxhanit vaj ulliri
- 2 thelpinj hudhër të grira në rende
- 1/4 e filxhanit qep e grirë në rende
- 400 gr domate konservë (konkase)
- 2 lugë pelte domate
- 2 lugë kechup
- 6 kokrra spicie bakari 2 flet dafine
- 1/2 kg makarona tube
- krip,piper,piper kajen
- Ziejmë oktapodin në ujë me kripë hedhim dhe uthullën deri sa të zbutet. E kullojmë dhe e pastrojmë nga cipa e zezë me kujdes mos të prishim ventuzat.
- E presim në copa.
- Mbajmë 1 gotë ujë nga lëngu dhe tjetrin e hedhim.
- Nxehim në një tenxhere vajin dhe kaurdisim qepën shtojmë dhe hudhrën. Shtojmë dhe përbërësit e tjerë, lëngun që mbajtëm kripën, piperin, mbulojmë dhe ziejmë në temperaturë të ulët për 10'.
- Shtojmë dhe oktapodin dhe lëmë të ziejë salcën derisa të mpikset.
- Ziejmë makaronat në ujë me krip me dy lugë vaj sipas udhëzimeve.
- Kullojmë makaronat dhe i hedhim në salcën me oktapodin duke i trazuar.
- Shërbehen menjëherë.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου