Oktapod me makarona tube




PËRBËRËSIT
  • 1.1/2 kg oktapod
  • 1/4 filxhan uthull
  • 1/3 e filxhanit vaj ulliri
  • 2 thelpinj hudhër të grira në rende
  • 1/4 e filxhanit qep e grirë në rende
  • 400 gr domate konservë (konkase)
  • 2 lugë pelte domate
  • 2 lugë kechup
  • 6 kokrra spicie bakari 2 flet dafine
  • 1/2 kg makarona tube
  • krip,piper,piper kajen
PËRGATITJA
  • Ziejmë oktapodin në ujë me kripë hedhim dhe uthullën deri sa të zbutet. E kullojmë dhe e pastrojmë nga cipa e zezë me kujdes mos të prishim ventuzat.
  • E presim në copa.
  • Mbajmë 1 gotë ujë nga lëngu dhe tjetrin e hedhim.
  • Nxehim në një tenxhere vajin dhe kaurdisim qepën shtojmë dhe hudhrën. Shtojmë dhe përbërësit e tjerë, lëngun që mbajtëm kripën, piperin, mbulojmë dhe ziejmë në temperaturë të ulët për 10'.
  • Shtojmë dhe oktapodin dhe lëmë të ziejë salcën derisa të mpikset.
  • Ziejmë makaronat në ujë me krip me dy lugë vaj sipas udhëzimeve.
  • Kullojmë makaronat dhe i hedhim në salcën me oktapodin duke i trazuar.
  • Shërbehen menjëherë.

Δημοσίευση σχολίου