Shije pule e bërë në shtëpi (katrorë)



Përbërësit
  • 10 krahë pule
  • 1 qepë e kuqe e thatë
  • 1 qepë e bardhë e thatë
  • 1 tufë koriandër rrënjët
  • 1 shkop kanellë
  • 3 fara kardhamo
  • 2 degë rozmarinë
  • 1 lugë kripë
  • 3 fleta dafine
  • 3 karota
  • Degët e një selinoje
  • 2 litër ujë
Përgatitja
  • Në një tenxhere hedhim ujin dhe e lëmë të vloj. Shtojmë krahët e pulës dhe sa të vloj prapë heqim ujin e hedhim dhe shtojmë 2 litra ujë të freskët.
  • Hedhim dhe të gjithë përbërësit e tjerë në një tenxhere presioni bashkë me ujin dhe krahët e pulës.
  • Lemë tenxheren e presionit për 40 minuta që na momenti që fillon të bëj zhurmën karakteristike. Heqim tenxheren nga zjarri dhe e lemë deri sa të ftohet vetë.
  • Hapim dhe ziejmë dhe për 30 minuta të tjera.
  • Zgjedhim disa qepë, selino, dhe karotë dhe bluajmë në blender.
  • Kullojmë pjesën tjetër të lëngut dhe shtojmë në të perimet që bluam.
  • E lemë të ftohet dhe vendosim në frigorifer lëngun që na duhet për dy ditë.
  • Lëngun tjetër e hedhim në format e akullit dhe e vendosim në frigorifer në ngrirje (kështu kemi katrorë me aromë pule). Përdorim 1 katrorë për një njeri sa herë gatuajmë.

Δημοσίευση σχολίου