Bërxolla në tavë

Përbërësit e recetës
  • 5 bërxolla derri
  • 1/2 fl çaj vaj 
  • 1 fl çaj ujë
  • 1 lugë supe rigon
  • 1 lugë supe kripë
  • 1/2 lugë kafeje piper i zi
  • 1/2 lugë kafeje coriander pluhur
  • 1/2 e limonit lëngun
Përgatitja
  • Lajmë mirë bërxollat dhe i shtrojmë në një tepsi.
  • Në një tas të madh trazojmë të gjithë përbërësit e tjerë.
  • Hedhim masën në tepsi dhe trazojmë me dorë të shkoj kudo.
  • Pjekim në furrë të para ngrohur me ajër 180° për 1 orë, (varet sa të trash janë bërxollat) i kthejmë një herë në gjysmën e kohës së pjekjes.
Tips
  • Shoqërohen me oriz,makarona,patate,pure.
  • Kur i shërbejmë i spërkatim me lëngun e shijshëm të bërxollave.





Δημοσίευση σχολίου