Përbërësit
- 1 kg patëllxhan të vogla
- 1/2 kg uthull
- 1/2 kg vajë
- 2-3 karota
- 1 hudhër
- Selino
- Kripë
Përgatitja
- Lajmë patëllxhanët, presim bishtat i çajmë në mesë për së gjati duke u kujdesur mos të ndahen.
- Në një tenxhere hedhim ujë me një lugë supe kripë dhe 50 gr uthull kur te kete mar valë uji hedhim patëllxhanët dhe i lemë ne ujin që vlon për rreth 10 minuta.
- Vendosim patëllxhanët në një kullesë dhe i lemë gjithë natën të kullojnë mirë.
- Presim hollë hudhrat, karotat dhe selinon shtojmë pak kripë dhe mbushim patëllxhanët e çara.
- Lidhim fortë patëllxhanët me degë selinoje dhe i vendosim në vazo xhami ose balte në radhë.
- Mbulojmë me vajë dhe uthullën e mbetur.
- Vendosim vazon në vend të freskët për 10 ditë dhe më pas përdorim patëllxhanët.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου