Përbërësit
- 1 kg mish vici
- 1/2 kg qepë
- 200 gr vajë ulliri
- 4-5 domate
- 1 gotë verë e kuqe e ëmbël
- 1 qepë në të cilën kemi vënë karafila në të gjithë sipërfaqen e sajë.
- 1 lugë kafeje piper
- 4 kokrra baxar (spices)
- Kripë
- 3 gota ujë
Përgatitja
- Në tenxhere hedhim vajin të nxehet.
- Pastrojmë dhe presim qepët në feta të holla dhe i hedhim në tenxhere ti kaurdisim.
- Shtojmë mishin e prerë në copa të vogla kripën, piperin dhe shuajmë me verën.
- Lajmë domatet i presim të vogla dhe i hedhim në tenxhere, shtojmë baxarin, qepën dhe karafilat, ujin dhe lëmë të ziej sa të trashet lëngu, tërheqim tenxheren nga zjarri dhe heqim qepën me karafilat.
- Shërbejmë me patate, pure ose oriz sipas dëshirës.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου