- 1 pulë ose gjelë i prerë në pjesë
- 500 gr makarona me vrimë Nr 3
- 6 lugë gjelle gjalpë ose vaj ulliri
- 1/3 e filxhanit vaj ulliri
- 1 1/2 qepë e madhe e prerë hollë
- 2 thelpinj hudhër
- 1 filxhan verë e kuqe ose e bardhë
- 1 filxhan salcë domate e trashë
- 2 filxhan domate të pastruara dhe të grira hollë
- 1-2 fleta dafine
- 6 karafil
- 6 spices (baxar)
- 1 dru kanellë
- 1 maj luge sheqer
- Kripë, piper
- 200 gr djathë kaçkavall i grirë
Përgatitja
- Nxehim në një tenxhere të madhe gjysmën e gjalpit dhe vajin. Shtojmë pjesët e pulës dhe i kuqim mirë nga të dyja anët, deri sa të marrin ngjyrë.
- I nxjerrim me një lugë me vrimë nga tenxherja.
- Hedhim në tenxhere qepën të marri ngjyrë dhe më pas hudhrën.
- Vendosim prapë thelat e mishit në tenxhere dhe shuajmë me verën.
- Kur të ketë avulluar vera shtojmë pelten e domates, domatet e freskëta dafinën spices (baxar) kanellën karafilat kripë, piper, sheqerin, 2 me 3 filxhan uji.
- Mbulojmë tenxheren dhe ziejmë për 1 orë duke e kontrolluar mos duhet shtuar më ujë.
- Ziejmë makaronat i kullojmë dhe i djegim me gjalpin e mbetur.
- Shërbejmë makaronat me salcën dhe mishin duke ju hedhur dhe djathin përsipër.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου