Përbërësit
- 8 të bardha veze
- 300 gr bajame të copëtuara
- 200 gr sheqer
- 3 l.s miell
- 1 l.s kanellë
- 1 racion krem patiseri
- Pak liker të preferencës sonë
Përgatitja
- Përziejmë bajamet e bluara me miellin dhe kanellën.
- Godasim vezët në marengë dhe shtojmë pak nga pak sheqerin, shtojmë bajamet e përziera me miellin dhe trazojmë me kujdes me lugë druri.
- Lyejmë me gjalpë një tepsi të stërgjatë dhe hedhim brenda masën, shtrojmë mirë të ketë të njëjtën trashësi.
- Pjekim në furrë të mesme për 15 minuta.
- E nxjerrim nga furra dhe kur të jetë ftohur e presim në 3 copa të njëjta.
- Përgatisim kremin patiseri shtojmë në krem dhe 100 gr bajame të copëtuara.
- Në një pjatë të madhe vendosim copën e parë e spërkatim me pak liker të holluar me 3 lugë qumësht, shtrojmë 1/3 e kremit dhe vazhdojmë me të njëjtën mënyrë deri sa ti kemi venë të 3 copat tortës.
- Shtrojmë me një thikë ose shpatull mirë sipërfaqen e tortës me kremin.
- Spërkatim përsipër me bajame të pjekura dhe nëse dëshirojmë zbukurojmë me krem santigji.
- Nëse dëshirojmë tortën të rrumbullakët pjekim në tepsi të rrumbullakët dhe e presim në 3 tre disqe, shtrojmë njëlloj kremin.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου