- 240 gr miell
- 220 gr qumësht
- 100 gr sheqer
- 4 vezë
- 4 l,k pluhur pjekës ( baking powder)
- 1/2 l,k kripë
- 3 vanilje
- Vajë për kaurdisjen
- Sheqer për sherbetin
Përgatitja
- Sitim miellin dhe e përziejmë me pluhurin pjekës, kripën dhe vanilje.
- Hedhim miellin në një tas të madh, shtojmë qumështin dhe vezët të rrahura mirë më parë dhe sheqerin.
- Godasim mirë brumin me rrahëse vezësh deri sa të bashkohen mirë përbërësit dhe të bëhet një brumë i piktë.
- Në një tigan hedhim vajin të nxehet dhe me një lugë të madhe hedhim brumin.
- Kur të jenë fryrë petullat i kthejmë dhe në anën tjetër të marrin ngjyrë të artë.
- Heqim petullat nga tigani dhe i vendosim në letër kuzhine të kullojnë vajin e tepërt.
- Përgatisim sherbetin me 300 gr sheqer, 150 gr ujë 1 fletë zhapë limoni dhe një shkop kanellë.
- Vendosim të ziejnë të gjitha bashkë për 8-10 minuta.
- Spërkatim petullat me sherbetin.
- Mundemi të shërbejmë petullat dhe me sheqer pluhur dhe kanellë pluhur në vend të sherbetit.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου