Akullore krem receta bazë



Përbërësit
  • 500 gr qumësht
  • 6 vezë vetëm të verdhat
  • 220 gr sheqer
  • 2 vanilje
  • 250 gr krem qumështi
Përgatitja
  • Godasim të verdhat e vezëve me sheqerin dhe vaniljet.
  • Në një tenxhere hedhim qumështin dhe e vendosim të nxehet, jo të vloj.
  • Tërheqim tenxheren nga zjarri dhe shtojmë vezët duke trazuar vazhdimisht.
  • Vendosim masën në temperaturë të ulët të pikset duke trazuar me kujdes (nuk e lemë të ziejë sepse pritet kremi).
  • Nëse temperatura është e lartë piksim kremin në ben marie.
  • Heqim kremin nga zjarri kur të jetë piksur dhe e lemë të ftohet.
  • Godasim kremin e qumështit në santigji dhe e bashkojmë me kremin që është ftohur me kujdes.
  • Hedhim kremin në një tas të posaçëm për akullore (xham ose porcelan) dhe vendosim në ngrirje për 1 orë.
  • Nxjerrim tasin dhe godasim prapë kremin të thyhen akujt që formon përsipër.
  • Vdendosim tasin prapë në ngrirje.

Δημοσίευση σχολίου