Akullore vanilja


Përbërësit 
  • 500 ml qumësht
  • 2 shkopinj vanilje
  • 6 të verdha veze
  • 150 gr sheqer
  • 300 ml krem qumështi
Përgatitja
  • Nxehim qumështin bashkë me shkopinjtë e vaniljes deri sa të marri një valë.
  • Heqim tenxheren nga zjarri e lëmë për 30 minuta të marri aromën e vaniljes qumështi, kullojmë qumështin nga vanilja.
  • Në një tas të madh godasim të verdhat e vezëve me sheqerin deri sa të zbardhen, pak nga pak shtojmë qumështin e kulluar dukë e trazuar.
  • Hedhim masën e përgatitur në një tenxhere të pastër duke e trazuar në temperaturë të ulët deri sa të mpikset, jo të vloj.
  • Heqim tenxheren nga zjarri dhe e vendosim në frigorifer për 1 orë.
  • Ndërkohë godasim kremin e qumështit në santigji.
  • Hedhim brenda në kremin e qumësht dhe masën e përgatitur më parë dhe e vendosim në një tas të përshtatshëm për akullore (xhami ose porcelani)
  • E vendosim akulloren për 2 orë ne frigorifer në ngrirje.
  • Më pas e godasim me mikser akulloren dhe e vendosim prapë në frigorifer për 2 orë të tjera.
  • Godasim prapë akulloren me mikser dore dhe më në fund e lëmë akulloren për 3 orë të tjera në akull.
  • Nëqoftëse kemi makinë akullore e përpunojmë atje akulloren.

Δημοσίευση σχολίου