Byrek të vegjël me petë sfolit dhe djathë



Përbërësit
  • 1 pako brumi sfoliat 500 gr
  • 480 gr djathë i bardhë ose parmexan
  • 3-4 vezë
  • 2 l,s qepë e grirë hollë
Përgatitja
  • Presim sfoliatën në copa të rrumbullakëta me ndihmën e një gote uji.
  • Godasim vezët dhe i përziejmë me djathin dhe qepën e grirë.
  • Vendosim në qendër të çdo pete një lugë nga masa që përgatitëm, mbyllim anët e brumit duke i shtypur me një pirun.
  • Vendosim byreqet në një tepsi të lyer me gjalpë i lyejmë me pak vezë përsipër dhe pjekim në furrë të para ngrohur 180°C për 20 minuta deri sa të marrin ngjyrë të artë përsipër.
  • I shërbejmë të ngrohtë.

Δημοσίευση σχολίου