Krepa


Përbërësit
  • 2 vezë
  • 1 filxhan qumësht
  • 1/2 lugë kafeje kripë
  • 1 filxhan miell
  • 2 lugë supe gjalpë i shkrirë ose margarinë ose vaj
Përgatitja
  • Godasim mirë vezët, shtojmë qumështin, miellin, kripën dhe gjalpin.
  • Mbulojmë brumin me një pecetë dhe e lemë mënjan për 30'
  • Në një tigan që nuk ngjit hedhim me një filxhan të vogël kafeje brumë (pasi të jetë nxehur mirë tigani) dhe kthejmë tiganin me shpejtësi të hapet brumi në tigan. Kthejmë dhe në anën tjetër krepën të piqet.
  • Mbushim sipas dëshirës tonë krepat.
  • Mbushje e ëmbël
  • Lyejmë krepën me nukrem (merenda), hedhim përsipër biskota të bluara dhe lajthi të bluara, disa rrathë banane dhe i mbyllim në formë trekëndëshe ose cilindër.
  • Mbushje të kripur
  • Mbushim krepat me djathë kaçkavall të grirë dhe proshutë.
  • I vendosim në furrën me mikrovalë për 2 minuta të shkrihet djathi.

Δημοσίευση σχολίου