Penerrli


Përbërësit për brumin
  • 1 filxhan çaje ujë
  • 1 filxhan çaje qumësht i kondensuar
  • 1 lugë e prerë me krip
  • 2,5 lugë kafeje maja (pluhur)
  • 1 kg miell
Mbushim me mish te grirë
  • 250 gr mish i grirë derri
  • 250 gr mish i grirë viçi
  • 1 qepë e grirë hollë
  • 1 thelb hudhër e grirë hollë
  • 1/4 l.k kanellë pluhur
  • 1/4 karafil pluhur
  • 2 fletë dafine
  • 400 gr domate në copa të vogle (konkase)
  • 1 glikaniso
  • Kripë
  • Piper
  • 400 gr djathë kaçkavall
Mbushje me djathë kaçkavall dhe proshutë
  • 400 gr djathë kaçkavall kaseri
  • 150 gr proshutë (bejkon)
  • 1 spec jeshil
Përgatitja
  • Në një tas vendosim ujin, qumështin, kripen dhe majanë. Përziejmë dhe shtojmë miellin pak nga pak të bëhet brumë as i ngurtë as te ngjis në duar. E mbulojmë brumin me një pecet dhe e lëmë të vijë.
  • Kur të ketë ardhur brumi marrim brumë dhe e bëjmë top sa një arrë e hapim ne formë varke vendosim mbushjen dhe e mbyllim anash.
  • Vendosim ne tepsi te lyer me gjalpë penerlitë, dhe i pjekim ne 180 gradë për 20 minuta në furrë te para ngrohur.
  • Kur i heqim nga furra i kalojmë me një furçë me gjalpë nga lart.
Mbushje me mish të grirë
  • Në një tigan hedhim vajin dhe shtojmë qepën e grirë me hudhrën të kaurdisen 2 minuta. 
  • Hedhim mishin e grirë dhe kaurdisim deri sa të zbardhet mishi, ndërkohë shtojmë kanellën, karafilin, dafinat dhe glikanison ulim temperaturën dhe shtojmë domatet konkase, kripë dhe piper. Lemë të ziejë mishi për 25-30 minuta të kenë avulluar plotësisht lëngjet dhe të ketë mbetur pak ithatë mishi.
Mbushja me djath dhe proshutë
  • Mbushim penerlitë me djathin e grirë i mbyllim në forëm varke dhe hedhim përsipër proshutën dhe specin që kemi prerë në rrathë.
Tip
  • Uji dhe qumështi nuk ka rendësi të jetë i vakët, kur janë në temperaturë dhome.
  • Ne vend te qumështit dhe ujit mund te përdorim 2 gota qumësht të freskët.
  • Ky brumë përdoret dhe për pica.
  • Mund ti fusim ne frigorifer të ngrijnë dhe ti nxjerrim disa orë më përpara se ti pjekim penerrlit.

Δημοσίευση σχολίου