Si tu heqim zhapën bajameve ose lajthive dhe ti pjekim


Zbardhja
  • Nëse në ndonjë recetë na nevojiten bajame ose lajthi të pastruara nga zhapa dhe të pjekura, mundemi ti bëjmë vetë, mos ti marrim të gatshme, veprojmë në mënyrën e mëposhtme.
  • Vendosim bajamet ose lajthit në një tenxhere të vogël me ujë që vlon, duke u kujdesur që ti mbuloj, i lëmë 1-2 minuta, derdhim ujin e vluar dhe shtojmë ujë të ftohtë. I vendosim në një letër kuzhine dhe ju pastrojmë zhapën duke i shtypur një nga një me dy gishtat e para të dorës.
Pjekja
  • Shtrojmë bajamet ose lajthitë në një tepsi që nuk ngjit, dhe i pjekim në furrën e sobës në 100 gradë 10-15 minuta varet se sa të pjekura i duam.
  • Nëse i duam ti pjekim më shpejt dhe më shumë, i vendosim në tigan që nuk ngjit pa vaj në temperaturë të ulët, i trazojmë me lugë druri sa të marrin ngjyrën qe ne dëshirojmë.

Δημοσίευση σχολίου