Specofai me lukanika(spetzofai)



Përbërësit 
  • 700 gr sallam i prerë në rrathë (lukanika)
  • 1/2 filxhanit çaje vaj ulliri
  • 1 qepë e prerë hollë
  • 3 qepë të freskëta të prera hollë
  • 3 thelpinj hudhër të prera hollë
  • 2 speca të jeshile
  • 2 speca të kuqe
  • 1 karrot e prerë në rrathë
  • 100 ml verë e kuqe
  • 3 domate te freskëta të grira në rende
  • 1/2 e lugës së kafes piper pluhur i kuq (paprika)
  • 1/2 e lugës kafes piper djegës (bukovo)
  • Krip
  • Piper
  • Një maj luge sheqer
  • Djathë kaçkavall (meçavone ose kefalograviera)
  • Majdanoz për të shërbyer
Përgatitja 
  • Ne një tenxhere hedhim vajin e ullirit dhe kaurdisim sallamin.
  • Heqim me një lugë me vrima sallamin dhe e vendosim në letër kuzhine te kullojë vajin.
  • Hedhim ne vaj qepët hudhrat, specat, karotat e prera dhe i kaurdisim pakë. Shuajmë me verë dhe i lëmë deri sa të avulloj vera.
  • Shtojmë domatet, krip, piper, piperin djegës dhe lemë te ziejnë për 15 minuta në temperaturë të ulët.
  • Më pas shtojmë sallamin dhe i lëmë të ziejnë të gjitha bashkë për rreth 20 minuta të tjera.
  • E lëmë gjellën të thithi lëngun dhe të mbetet me pak lëng të trash.
  • Pak para se ta heqim nga zjarri shtojmë djathin.
  • Zbukurojmë përsipër me majdanoz dhe shërbejmë.

Δημοσίευση σχολίου