Përbërësit
- 700 gr sallam i prerë në rrathë (lukanika)
- 1/2 filxhanit çaje vaj ulliri
- 1 qepë e prerë hollë
- 3 qepë të freskëta të prera hollë
- 3 thelpinj hudhër të prera hollë
- 2 speca të jeshile
- 2 speca të kuqe
- 1 karrot e prerë në rrathë
- 100 ml verë e kuqe
- 3 domate te freskëta të grira në rende
- 1/2 e lugës së kafes piper pluhur i kuq (paprika)
- 1/2 e lugës kafes piper djegës (bukovo)
- Krip
- Piper
- Një maj luge sheqer
- Djathë kaçkavall (meçavone ose kefalograviera)
- Majdanoz për të shërbyer
Përgatitja
- Ne një tenxhere hedhim vajin e ullirit dhe kaurdisim sallamin.
- Heqim me një lugë me vrima sallamin dhe e vendosim në letër kuzhine te kullojë vajin.
- Hedhim ne vaj qepët hudhrat, specat, karotat e prera dhe i kaurdisim pakë. Shuajmë me verë dhe i lëmë deri sa të avulloj vera.
- Shtojmë domatet, krip, piper, piperin djegës dhe lemë te ziejnë për 15 minuta në temperaturë të ulët.
- Më pas shtojmë sallamin dhe i lëmë të ziejnë të gjitha bashkë për rreth 20 minuta të tjera.
- E lëmë gjellën të thithi lëngun dhe të mbetet me pak lëng të trash.
- Pak para se ta heqim nga zjarri shtojmë djathin.
- Zbukurojmë përsipër me majdanoz dhe shërbejmë.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου