Përbërësit
- 8-10 angjinare të vogla
- Pak vajë ulliri
- Piper kokërr
- Kripë
- Pak lëng limoni
Përgatitja
- Zgjedhim angjinare të vogla dhe të freskëta, i pastrojmë dhe i hedhim në ujë me kripë dhe lëng limoni.
- Në një tenxhere hedhim ujë të bollshëm dhe e lemë të ziejë, hedhim brenda në ujë disa lugë vajë, 1 lugë gjalpë, lëng nga 1 limon 2-3 zhapa limoni dhe 5-6 kokrra piper.
- Shpëlajmë angjinaret dhe i hedhim në tenxheren me ujë të ziejnë të mbuluara në temperaturë të lartë. Kujdesemi të mos prishen nga zierja e tepërt. Nxjerrim me një lugë me vrima dhe i shërbejmë për të shoqëruar pjata të ndryshme si garniturë.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου