Makarona me salcë


Përbërësit
4 racione
  • 1/2 pako makarona nr 5
  • 3-4 l,s gjalpë
  • 200 gr djathë kaçkavall i grirë
  • Kripë
Për salcën
  • 600 gr domate të pjekura mirë ose 2 kuti domate të gatshme të prera në copa
  • 2 qepë të thata të grira hollë
  • Vajë
  • 1 shkop kanelle
  • Kripë, piper
Përgatitja

Në një tenxhere hedhim ujë të bollshëm, një grusht kripë dhe një lugë vajë. Kur të marri valë hedhim makaronat të ziejnë , trazojmë të mos ngjiten dhe ziejmë sipas udhëzimeve të tyre.
Ndërkohë përgatitim salcën në një tenxhere hedhim vajin dhe kaurdisim qepën lehtë, shtojmë domatet të prera në copa, kanellën, kripën, piperin dhe pak ujë.
Lemë salcën të ziejë deri sa të bëhet e piktë.
Heqim kanellën kullojmë makaronat dhe i djegim me gjalpë të nxehtë.
Shërbejmë me djathë të grirë përsipër.
Në salcën e domates mund të shtojmë dhe erëza të tjera si p,sh majdanoz, selino, borzilok dhe të tjera të dëshirës sonë të lidhura me një spango, kur salca është gati heqim erëzat e lidhura.

Δημοσίευση σχολίου