Përbërësit
- 2 ftonj
- 1 filxhan çaje sheqer
- 1 gotë ujë
- Kanellë një dru ose 1 lugë kafeje e prerë pluhur
- 4-5 karafil ose një majë luge pluhur
- 2-3 gota të vogla liker i preferencës tonë
- Pastrojmë ftonjtë nga pushi dhe i lajmë i fshijmë me një pecet. I presim në mes heqim pjesën e fortë farat (nuk i flakim i mbajmë).
- Nuk ju pastrojmë zhapën dhe i presim në copa.
- Në një tenxhere hedhim ujin dhe ftonjtë.
- Në një copë tyli hedhim farat dhe pjesët e pastruara më parë, i lidhim fortë dhe i vendosim në tenxhere bashkë me ftonjtë të ziejnë për 10-15 minuta.
- Shtrojmë ftonjtë në një tepsi ose pyrex me gjithë ujin e tyre (heqim tylin me farat).
- Hedhim përsipër sheqerin dhe përbërësit e tjerë.
- Nëse tepsia s'ka kapak mbulojmë me letër vajore dhe alumin.
- Pjekim në furrë që kemi nxehur më parë 170 -180 gradë për një orë e gjysmë pothuajse sa të zbuten dhe të trashet shurupi, afër fundit i zbulojmë të marrin ngjyrë.
- Kthejmë shpesh herë dhe hedhim përsipër shurup sa të marrin ngjyrë në të gjitha anët.
- Shërbejmë me kosë, akullore ose me krem të dëshirës sonë.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου