Përbërësit
- 1/2 filxhan sheqer
- 1/4 filxhan ujë
- Për karamelen
- 1/3 filxhan sheqer
- 3 filxhan qumësht
- 4 vezë të mëdha
- 1 shkopë vanilje ose 1 lugë lëng i gatshëm
- Tavë ëmbëlsire formë 1 kg të hyjë në tenxhere
Përgatitja
- Vendosim në tenxhere këmbëzën që është për zierje në avull ose një tas hekuri me fund të sheshtë ( nuk duhet tava të preki në fundin e tenxheres) hedhim ujë aq sa mos të kaloj mesin e tavës.
- Përgatisim karamelen në një tenxhere të vogël vendosim sheqerin dhe ujin dhe ziejmë disa minuta, të marri ngjyrë të artë.
- Kujdesemi mos të errësohet shumë ngjyra se vjen e hidhur.
- Hedhim karamelen në formë dhe e kthejmë vërdallë të shkoj dhe nëpër anët e formës
- Përgatisim kremin;: ziejmë qumështin me farat e vaniljes të nxehet (kujdes mos të valojë, nëse përdorim vanilje lëng e hedhim në fund).
- Godasim vezët me sheqerin dhe shtojmë duke goditur qumështin dhe vaniljen lëng nëse e përdorim.
- Hedhim kremin në formë mbulojmë me letër albumin formën mirë e vendosim formën në tenxhere mbyllim kapakun dhe e lëmë të ziejë 15 minuta nga ora që fillon fishkëllima e tenxheres e lëmë të bjeri krejtësisht avulli para se ta hapim tenxheren.
- E lemë të ftohet dhe e çojmë më pas në frigorifer 2-3 orë të paktën.
- Më përpara se të shërbejmë e heqim letrën alumin dhe e kthejmë përmbys në një pjatë.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου