Përbërësit
12 pjesë
Koha 60' minuta
Përbërësit
Për piten portokall
- 1 pako petë të holla për ëmbëlsirë
- 1 filxhan vaj misri
- 1 filxhan i prerë sheqer
- 1 vanilje
- 1 faqe baking powder
- Lëkura e 1 portokalli e grirë
- 200 gr. kos i plotë
- 4 vezë
Për sherbetin
- 2 filxhan të prerë sheqer
- 2 filxhan ujë
- Lëngun nga 3 portokall
- 1 shkop kanellë
Përgatitja
- Hapim petët në një tavolinë të thahen pakë (për 15 minuta).
- Në një tas përziejmë të gjithë përbërësit e tjerë me një shpatull vajin,sheqerin,kosin,vezët beiking powder, vaniljen dhe zhapën e portokallit të grirë në rende.
- Brenda në tas hedhim dhe gjysmat e petëve të copëtuara me dorë dhe trazojmë.
- Në një tepsi që kemi hedhur pak vaj misri, shtrojmë petët që mbetën duke i mbledhur brenda në tepsi, (jo të shtruara drejt) hedhim masën e përgatitur përsipër dhe pjekim piten në 180°C me ajër për 40 minuta. Nxjerrim piten nga furra e lemë të ftohet dhe më pas e presim dhe përgatisim shurupin.
- Ziejmë për 10 minuta sherbetin me lëngun e portokallit dhe kanellën dhe hedhim përsipër pites së ftohtë.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου