Përbërësit
- Përdorim çokollatë me përqindje te larte kakao.
- 350 gr çokollate kuvertura (couverture)
- 6 të bardha veze
- 150 gr sheqer
- 20 gr kakao pluhur
- 1 gr kanellë
- 1 gr kafe e çastit( nescafe)
- 300 ml krem qumështi me 35% yndyrë
Përgatitja
- Shkrijmë kuverturen ne ben mari ose ne mikrovale ne një tas xhami ose balte pasi e kemi mbuluar me film trasparent për 1-2 minuta.
- Në mikser godasim ne shkallë të mesme te bardhat e vezëve me sheqerin ne marenge.
- Në një tas te madh përziejmë kremin e qumështit me kakaon, kafen e çastit dhe kanellën.
- Shtojmë kuverturen e shkrirë dhe trazojmë me rrahësen e vezëve të bëhet një mas homogjene.
- Shtojmë marengen dhe trazojmë me një shpatull (marize) avash ne mënyrë rrethore te mos humbim fryrjen.
- Kur te jene bashkuar përbërësit mousse çokollate është gati shërbejmë ne tase te vegjël.
- Mund ta mbajmë ne frigorifer për 3-4 dite.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου