Pilaf me mish të grirë




Përbërësit
6-8 racione
  • 500 gr oriz
  • 1/2 kg mish i grirë
  • 1 qepë
  • 100 gr verë e bardhë
  • 1 kuti domate të prera, ose 750 gr domate të pjekura mirë
  • 150 gr gjalpë
  • 1 l,s majdanoz

Përgatitja

  • Në një tenxhere hedhim mishin e grirë me gjysmën e gjalpit dhe qepën të grirë hollë, lemë të kaurdisen mirë duke trazuar shpesh, shuajmë me verën, shtojmë kripë, piper, domatet e prera, majdanoz dhe pak ujë tjetër. 
  • Lemë mishin të ziejë deri sa të avulloj i gjithë uji. 
  • Përgatisim pilafin dhe hedhim përsipër gjalpin e mbetur.
  • Shërbejmë duke e spërkatur me djathë kaçkavall të grirë nëse dëshirojmë.

Δημοσίευση σχολίου