Përbërësit për 4-6 persona
- 700 gr /2 peshk i kuq apo lloj tjetër peshku për supë
- 1 qepë e prerë më 4
- 2 karota
- 2 kunguj të vegjël
- 1 qepë e grirë hollë
- 2-3 patate
- 100 gr selino
- 150 gr vaj ulliri
- 1 filxhan të vogël oriz karolina
- 1 gotë vere lëng limoni
- Kripë, piper
Përgatitja
- Pastrojmë peshkun dhe e vendosim në tenxhere të ziejë bashkë me qepën e prerë më katërsh dhe kripën për 15 minuta.
- Kullojmë lëngun e peshkut dhe e mbajmë.
- Nxjerrim peshkun e pastrojmë nga halat dhe e copëtojmë në copa.
- Në një tenxhere hedhim vajin e ullirit kaurdisim qepën bashkë me karotat, selinon, kungullin dhe patatet të prera në kubik për 3 minuta.
- Shtojmë lëngun e peshkut kripë, piper, sa të marri valë hedhim dhe orizin.
- Ziejmë sa të zbuten perimet rreth 20 minuta dhe 5 minuta më përpara se ta heqim nga zjarri hedhim peshkun e copëtuar.
- Në fund hedhim lëngun e limonit.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου