Përbërësit
- 1.200 gr fiq
- 600 gr sheqer
- 1 limon lëngun e tij
- 1-2 lugë supe konjak
Përgatitja
- Lajmë mirë fuqitë dhe i presim më katërsh pa ju pastruar zhapën .
- I vendosim në tenxhere,shtojmë sheqerin dhe i lëmë na darka deri në mëngjes të ditës tjetër.
- Ditën tjetër shtojmë një gotë ujë dhe vendosim tenxheren në zjarr të avashëm për 30 minuta, heqim texheren nga zjarri dhe e lemë të ftohet.
- Vendosim përsëri texheren në zjarr për 15 minuta të tjera.
- Para se ta heqim nga zjarri hedhim lëngun e limonit dhe e trazojmë të marri 2-3 valë akoma. (mundë ti shtypin me lugë ose me blender dore nëse kanë ngelur copa).
- E hedhim reçelin të nxehtë në vazo të sterilizuara, e lëmë të ftohet dhe hedhim përsipër 1/2 lugë konjak.
- Mbyllim fortë vazot dhe i ruajmë në vend të freskët.
Tips
- Kur trazojmë reçelin luga lë një vijë, atëherë është gati ta heqim nga zjarri.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου