Përbërësit
- 1250 gr ftonj të pastruar dhe të prerë hollë
- 1250 gr sheqer
- 440 gr ujë
- 2 vanilje
- 1 l,k lëng limoni
- 100 gr bajame të zbardhura
- Zgjedhim ftojnë të mëdhenj dhe i fshijmë mirë me një pecet të iki pushi i tyre.
- Pastrojmë nga zhapa dhe presim në fleta të holla.
- Presim çdo fletë në fije të holla si fijet e shkrepëses dhe i hedhim në ujë i shpëlajmë dhe i vëmë në tenxhere që kemi hedhur ujin e duhur, të ziejnë deri sa të zbuten.
- Hedhim sheqerin dhe ziejmë në zjarr të lartë të lidhet reçeli shpejtë dhe të ruaj ngjyrën e artë ftoj (nuk duhet të bëhet i kuq).
- Shtojmë lëngun e limonit dhe vanilje dhe sa të marrin 1-2 zierje heqim tenxheren nga zjarri.
- Hedhim bajamet dhe mbushim vazot.
- Ftonjtë bëhen dhe të grirë në rende në të njëjtën mënyrë.
- Nëse duam që reçeli të marri ngjyrë të kuqe e ziejmë në temperaturë të mesme dhe shtojmë pak ujë tjetër.
- Nëse nuk dëshirojmë të hedhim vanilje, ziejmë bashkë me ftonjtë disa fletë barbaroza.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου