Përbërësit
- 1 pulë e madhe 1 1/2 kg
- 2-3 qepë të thata
- 2 karota
- 2 limon
- 1 tufë selino
- 3-4 vezë
- Pak oriz
- Pak vajë
- Kripë, piper
- Pastrojmë dhe lajmë mirë pulën jashtë dhe brenda, fërkojmë mirë brenda dhe jashtë me limon.
- Në një tenxhere hedhim ujë me pak kripë dhe vëmë pulën brenda.
- Kur të filloj të ziejë me një lugë heqim shkumën që ka përsipër.
- Pastrojmë karotat, qepën dhe selinon i shtojmë në tenxhere të pa prera, hedhim kripë, piper dhe pak vajë.
- Lemë të ziejnë mirë në temperaturë të ulët. Kur të jenë zier përbërësit heqim me një lugë perimet dhe i hedhim.
- Nxjerrim pulën e vendosim në një pjatë të madhe dhe e mbulojmë që ta mbajmë të ngrohtë.
- Shtojmë në lëngun e pulës pak ujë të ngrohtë nëse është e nevojshme, kur të filloj të ziejë hedhim brenda orizin, lemë supën të ziej në temperaturë të ulët.
- Godasim vezët, shtojmë lëngun e limonit sa të dëshirojmë dhe pak lëng nga supa.
- Hedhim salcën e përgatitur në supë dhe trazojmë vazhdimisht mbi zjarr deri sa të pikset.
- Shërbejmë supën të nxehtë.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου