Përbërësit
Për pandispanjën
- 1 filxhan miell i zakonshëm
- 3/4 filxhan sheqer
- 4 vezë
- Lëkura e 1 limoni e grirë në rende
- 1 l,k e plotë pluhur pjekës (baking powder)
Për kremin
- 1 kuti qumësht i kondesuar
- 1 kuti nga i qumshtit ujë
- 4 të verdha veze
- 1 l,k extraxt vanilje (ose vanilje pluhur)
- Lëkura e një limoni e grirë në rende(nga sipërfaqa e limonit)
- 1 l,k gjalpë
- 3 l,s miell
- 4 l, s niseshte
- 1 filxhan sheqer
Për sherbetin
- 1/2 filxhan sheqer
- 1/2 filxhan ujë
- 1 l,s rum (ose pije tjetër e preferuar)
- 400 gr krem qumështi
- 4 l,s sheqer
Përgatitja
Për pandispanjën
- Godasim të bardhat e vezëve sa të bëhen marengë.
- Shtojmë sheqerin, të verdhat e vezëve, miellin me pluhurin pjekës dhe lëkurën e limonit.
- Hedhim masën në një tepsi 29 cm dhe pjekim në furrë të para ngrohur në 175°C për 30 minuta pothuajse në shkallën e fundit të furrës.
- E nxjerrim dhe e lemë të ftohet panaspanjën.
- Kur të jetë ftohur me një fill peri presim në mes pandispanjën, lidhim fillin rreth sajë dhe tërheqim fillin nga të dyja anët.
- Për kremin
- Godasim të verdhat e vezëve me sheqerin deri sa të shkumëzohen.
- Hedhim miellin dhe niseshtenë të shkrijë në një gotë me 3 lugë qumësht të ftohtë.
- Në një tenxhere hedhim qumështin dhe ujin, kur të nxehet (jo të valoj) hedhim masën e vezëve dhe trazojmë shpejtë deri sa të pikset.
- Heqim nga zjarri kremin dhe shtojmë lëkurën e limonit, extract vanilje dhe gjalpin.
- Për sherbetin
- Në një tenxhere hedhim sheqerin dhe ujin.
- Ziejmë 5 minuta dhe e heqim nga zjarri dhe hedhim rumin.
- Montimi i tortës
- Marrim një pjatë të madhe sa torta, marrim një pjesë nga pandispanja e vendosim në pjatë (pjesa e prerë nga lartë) me një furçë lyejmë me gjysmën e sherbetit pandispanjën.
- Hedhim gjysmën e kremit e shtrojmë mirë, vendosim pjesën tjetër të pandispanjës (pjesa e prerë nga poshtë), me furçë lyejmë me gjysmën tjetër të sherbetit, shtrojmë gjysmën tjetër të kremit mirë përsipër.
- Vendosim tortën në frigorifer deri sa të pikset.
- Zbukurojmë me kremin e qumështit të goditur në mikser me 4 lugë sheqer.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου