Përbërësit
- 600 gr luleshtrydhe
- 300 gr sheqer
- 360 ml ujë
- 120 gr krem qumështi i goditur ne blender (santigi)
- Lëng nga një limon
- Lajme dhe kullojmë luleshtrydhet.
- I hedhim ne blender dhe i godasim të bëhen pelte.
- Hedhim pelten ne një tas.
- Hedhim sheqerin dhe ujin ne një tenxhere te marri dy-tre valë dhe më pas e hedhim mbi luleshtrydhet sherbetin e përgatitur.
- Lëmë te ftohet dhe ndërkohë godasim kremin e qumështit ne blender të bëhet një masë kremoze (santigji).
- I bashkojmë të dyja masat duke i trazuar te bëhen një masë homogjene.
- Nëse kemi makinë akullore e përpunojmë akulloren atje.
- Nëse nuk kemi e vendosim ne një tas çeliku ose xhami në frigorifer dhe e trazojmë çdo 20 minuta 2-3 herë.
- Është një akullore që pëlqehet shumë nga fëmijët!
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου