Përbërësit
Për brumin
- 2 1/2 e gotës miell
- 1 lugë supe vaj
- 1/2 lugë kafeje krip
- 1/2 lugë kafeje sheqer
- 2 lugë supe krem qumështi
- 2 lugë kafeje maja buke
Për salcën
- 1/2 e kutisë salcë domate pumaro
- 1 lugë kafeje e prerë borzilok
- 1/2 lugë kafeje kripë
- 1/2 e lugës kafes sheqer
Për picën
- 12 flete sallam pule deti ose zambon për tostë
- 400 gr djathë kaçkavall (guda)
- 1 spec e prerë në rrath
- 7 fletë proshutë (bejkon) i prerë ne fije të gjata
- 1 filxhan kërpudha të lara dhe të thara mirë.
Brumi
- Në një tas vendosim miellin, shtojmë vajin, sheqerin, kripën, në një gotë me ujë të vakt hedhim majanë të shkrij duke e trazuar me lugë, shtojmë dhe kremin e qumështit dhe e trazojmë.
- Fillojmë dhe zëmë brumin duke shtuar ujin me majanë, kujdesemi që të bëhet një brumë elastik, nëse nevojitet shtojmë dhe pak miell tjetër, e mbulojmë brumin me një pecetë ndërkohë që përgatisim salcën.
- Në një tenxhere vendosim të gjithë përbërësit dhe ziejmë për 5-10 minuta.
- Marrim një tepsi të madhe i hedhim pak miell të mos ngjit brumi vendosim brumin në mes dhe e hapim me dorë ose me rrulin e vogël, e hapim brumin në të gjithë tepsinë mirë me gishtat, bëjmë gropa te vogla dhe me një lugë hedhim salcën e përgatitur përsipër.
- Hedhim përsipër 3/4 e djathit, zambonin, proshutën kërpudhat dhe djathin e mbetur.
- Fusim tavën në furrën e nxehur paraprakisht në 180° dhe pjekim picën 20-30 minuta kjo varet nga furra që kemi.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου