Përbërësit
- 1 filxhan vajë lule dielli
- 2 filxhan lëng portokalli
- 2 l,s uthull
- 2 filxhan sheqer
- Zhapa e 1 limoni dhe 1 portokalli e grirë
- 6 l,s kakao
- 1/2 l,k kripë
- 3 filxhan miell
- 1 qese baking powder
- 1/2 l,k sodë buke
- 2 vanilje
- 1 brez pluhur xhenxhefil
- Përbërësit për glason
- 100 gr çokollatë kuvertura
- 3 l,s kakao
- 2 l,s vaj lule dielli
- 2 l,s sheqer pluhur
- 5-6 lugë supe ujë
Përgatitja
- Përziejmë sheqerin me vajin, ujin, vanilje, xhenxhefil, zhapat e limonit dhe portokallit, uthullën, shtojmë dhe lëngun e portokallit ku më parë hedhim sodën të shkumëzojë. Godasim pak me rrahësen e vezëve ose në mikser.
- Në një tas tjetër sitim miellin shtojmë kakaon pak kripë dhe bashkojmë përbërësit me masën e përgatitur më parë.
- Vendosim masën në një pyrex apo tavë të lyer me vaj dhe pjekim në furrë të ngrohur më parë në 160°C për 40-45 minuta.
- Provojmë me thikë nëse është pjekur të dalë e pastër thika.
- Vendosi në bain-marie përbërësit e glasos çokollatë, trazojmë deri sa të bëhet një salcë e trashë, dhe e hedhim përsipër ëmbëlsirës menjëherë sa ta heqim nga furra.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου