Kuleç me vanilje



Përbërësit 
  • 1,5 kg miell
  • 1/2 kg sheqer
  • 220 gr qumësht
  • 6 vezë
  • 5 vanilje
  • 1 l,k e prerë pluhur pjekës (baking powder)
  • 2 l,k amoniak
  • 230 gr gjalpë i freskët
Përgatitja 
  • Godasim vezët me vaniljet dhe sheqerin mirë të shkumëzohen.
  • Godasim në mikser gjalpin deri sa të zbardhet, shtojmë në gjalpin, vezët e goditura më parë, qumështin të vakët ku kemi hedhur dhe amoniak, duke punuar mikserin vazhdimisht.
  • Shtojmë miellin të situr dhe të përzier me pluhurin pjekës.
  • Punojmë të gjithë përbërësit mirë deri sa brumi të bëhet i butë.
  • Formojmë kulaç të vegjël në forma të ndryshme dhe i shtrojmë në tepsi të lyer me gjalpë.
  • Lyejmë kulaçet përsipër me 1 vezë të rrahur, dhe pjekim në furrë të para ngrohur në 170°C për 20 minuta.

Δημοσίευση σχολίου