Recetë tradicionale greke
Përbërësit
Përbërësit
- 1/4 kg krem djathi (Anthotiro)
- 1/2 kg djathë feta
- 1-4 speca ndjekëse (varet sa djegëse duam)
- 100 gr vaj ulliri i cilësisë së mirë
- Pakë piper i kuq i ëmbël (paprika glika)
- Pak kos
- Pastrojmë bishtat dhe farat nga specat dhe i presim në fleta të vogla.
- Nxehim vajin e ullirit në temperaturë të mesme dhe i kaurdisim deri sa të zbuten.
- Hedhim në një tas kremin e djathit dhe fetën dhe i shtypim me pirun.
- Hedhim në blender djathin pak nga pakë duke shtuar dhe specat e kaurdisura bashkë me vajin e tiganit dhe specin e kuqë.
- Godasim në mikser të gjithë përbërësit bashkë deri sa të marrim një masë kremoze.
- Shtojmë sa kosë të na duhet për të marrë masën kremoze që duam. Ruajmë tirokafterin në frigorifer në vazo qelqi për shumë kohë duke i hedhur pak vaj ulliri përsipër.
Δημοσίευση σχολίου
Δημοσίευση σχολίου