Shëndetllie me mjaltë


Përbërësit për një tave të mesme
  • 500 gr miell
  • 200 gr sheqer
  • 120 gr gjalpë ne temperaturë ambienti
  • 2 vezë
  • 80 gr arra te pastruara (dhe të pjekura sipas dëshirës)
  • 3 luge mjaltë
  • Pak sodë (në maj të lugës)
 Për shurupin
  • 3 gota ujë
  • 3 gota sheqer
  • 1 vanilin
Përgatitja
  • Ne një tas te thellë, rrahim me ndihmën e një mikseri elektrik vezët me sheqerin derisa përbërja të fryhet dhe të zbardhet.
  • Shtojmë një nga një përbërësit mjaltin, gjalpin, miellin me sodën e bukës dhe në fund arrat e grira.
  • Punojmë brumin pak me dore në mënyrë qe përbërësit te bashkohen me njeri-tjetrin, brumi nuk duhet të rezultojë elastik.
  • Hedhim brumin ne një tavë te lyer me gjalpë dhe të spërkatur me pak miell, e nivelojmë me ndihmën e një shpatulle dhe e vendosim ne furrë te ngrohur paraprakisht ne 180°C për 35-40 minuta, derisa sipërfaqa të ketë marrë ngjyrë kafe.
  • E nxjerrim nga furra, e presim në rombe dhe ndërkohë që shëndetllia ftohet në temperaturë ambienti, përgatisim sherbetin:
  • Vendosim të vlojë sherbeti për 7 minuta nga momenti që fillon të vlojë ne temperaturë mesatare, dhe e lemë sherbetin mënjanë te vaket.
  • Kur shëndetllia te jetë ftohur, i hedhim sherbetin e vakët përsipër dhe hedhim dhe pak arra te grira përsipër ëmbëlsirës.

Δημοσίευση σχολίου